İş Sağlığı ve Güvenliği Komitesi
- Çalışan personelin zarar görme risklerinin azaltılması; Çalışanlarımızın güvenliği için koruyucu ekipmanlar bölüm bazında belirlenmiş, temini sağlanmış ve kullanım şartları belirlenmiştir. Riskli birimler tanımlaması yapılarak çalışanlarının ilgili sağlık taramaları enfeksiyon kontrol komitesi tarafından takip edilmektedir.
- Hasta ve çalışanların fiziksel saldırı, cinsel taciz ve şiddete maruz kalmalarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması;Sertifikalı 6 güvenlik personelimiz çalışmakla birlikte tüm pesonelimiz iletişim ve empati becerilerinin arttırılması için eğitimler devam etmektedir. Herhangi bir saldırı, taciz durumunda Beyaz kod ekibi müdahale etmektedir.
- Kesici delici alet yaralanmaları, kan ve vücut sıvısı sıçramalarından kaynaklanan risklerinin azaltılması; İlaç güvenliği, cerrahi güvenlik, kesici delici alet yaralanmaları, kan ve vücut sıvıları ile temas olması vb. durumunda olay bildirimi yapılan durum kayıt altına alınır. Gerekli ise DÖF başlatılır. Yönetim toplantılarında değerlendirilir.
- Çalışanların eğitimi; Personele Çalışan Güvenliği ile ilgili hizmet içi eğitimler eğitim komitesi ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi ile koordineli olarak düzenlenmektedir.
-Tüm bölümlerimizi kapsayan enfeksiyon önleme programı oluşturularak sorumluları belirlenmiştir.
-Komitece oluşturulan dokümanlar ilgili personele duyurularak yıllık eğitim planında gerekli düzenlemeler yapılarak uygulamalarda iyileşme ve farkındalığın artması sağlanmaktadır.
-Çalışanların maruz kaldığı olaylar kayıt altına alınmakta, gerekli düzeltici önleyici faaliyetler başlatılmaktadır.
Kişisel koruyucu ekipmanlar “Bölüm Koruyucu Ekipman Matrisi”ne uygun olarak kullanılır.
- “Çalışan Sağlığı Tarama Planı” uygun çalışanların sağlık taramaları yapılır. Yapılan tarama sonuçları “Kişisel Sağlık Tarama Formu” doldurulup, enfeksiyon hemşiresi tarafından kilit altında tutularak bilgi güvenliği sağlanır.
- Çalışanların karşılaştığı veya karşılaşacağı olası şiddet, taciz vb. olaylarda, çalışan güvenliğini sağlamak için “Beyaz Kod Uygulama Prosedürü”ne göre davranılır, olay gerçekleşti ise “Beyaz Kod Ekibi Müdahale Formu”nu olaya müdahale eden ekip tarafından doldurulur ve sonra Kalite Yönetim Birimine teslim edilir.
- Çalışan güvenliğini tehdit eden bir olay geliştiğinde, olayın türüne göre aşağıdaki formlar doldurulur;
- Kesici Delici Alet Yaralanmaları Bildirim Formu,
- Kan ve Vücut Sıvıları Sıçramasına Maruz Kalma Bildirim Formu
- Ramak kala olay bildirim formu
- Tehlike bildirim formu
- Bölüm bazında tespit edilen sorunlar ve yapılan iyileştirme çalışmaları “Düzeltici/Önleyici Faaliyet Formu” na kaydedilir.
Komite Üyeleri
|
Başhekim Yrd. Dr. Yılmaz YÜCEL |
İdari ve Mali İşler Müd. Faruk ALBAYRAK |
İş Yeri Hekimi Oğuz DEMİRTAŞ (İl sağlık Müd.) |
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Remzi GÖZYUMAN (İl sağlık Müd.) |
İş Güvenliği Uzmanı Durmuş Ücesoy(İl Sağlık Müd.) |
İdari ve Mali İşler Müd. Yrd. Fatma ERDOĞAN |
Kalite Birim Sorumlusu Yusuf KARAKAYA |
İş yeri sağlık ve güvenlik birim sorumlusu Hatice ERBİL |
Sivil Sav. Bir. Sor. Salih ŞAHİN |
Teknik Birim Sorumlusu Kubilay ZARİÇ |
Hastane Yetkili Sendika Temsilcisi Aytaç UYSAL |